"A l'atzar agraeixo tres dons:
haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida, i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel."
M. Mercè Marçal

Fes un tomb i...

llegeix, opina, crítica, comenta, etc.

dimarts, 26 de juliol del 2011

El vertigen del trapezista

Després de més d'un mes d'aturada total de les dinàmiques blocaires, retorno amb ganes d'entrar de nou a la blogosfera.

Aprofitaré aquesta entrada per recomanar el llibre d'un amic blocaire que la majoria de vosaltres coneixeu, en Jesús M. Tibau, perquè qui més qui menys, alguna vegada haurà participat a algun dels seus jocs literaris.

A mi m'agrada molt llegir, per això St. Jordi és una de les meves festes populars preferides. Enguany, entre altres llibres que em vaig comprar, també va caure a la meva bossa El vertigen del trapezista, que a més va ser el primer que em vaig llegir tan bon punt vaig arribar a casa.


Aquest llibre, darrere un títol tan "trepidant", amaga 34 contes de tota mena, que són molt ràpids de llegir i que sempre et porten a una magnifica reflexió. El que més destacaria és el realisme que desprenen, ja que totes les històries que hi podeu llegir s'apropen molt a la realitat de la gent d'apeu i això, probablement és el que més m'ha agradat. A més, jo que sóc de Mont-roig del Camp, un poble proper a Cornudella del Montsant i que he passejat per la Serra del Montsant en diferents ocasions, pràcticament podia imaginar-me al mig de totes les històries, imaginava els carrers, els personatges, etc. I quan un llibre et fa sentir "com a casa" sempre és d'agrair.

Així doncs, us recomano que el compreu i el llegiu quan en tingueu ocasió, i per posar-vos la mel a la boca, us penjo un vídeo on podreu llegir l'últim fragment del llibre.


Apa, salut i fins aviat!!!



5 comentaris:

  1. On t'havies ficat? bona ressenya i bon llibre...el tinc a casa esperant ser llegit...però ha de guardar tanda que en tinc molts per a llegir...salut!

    ResponElimina
  2. uau !! en tinc unes ganes! avui m'he acabat el que tenia (també havia pensat en fer-ne una entrada) i avui mateix el començo!
    em fas un bon proleg.
    salut!
    `^_^´

    ResponElimina
  3. moltíssimes gràcies. Sense cap mena de dubte, El vertigen del trapezista és el meu llibre més comentat.

    ResponElimina
  4. Elfreelang... stava aprofitant l'estiu!
    Ric... hem de fer un canvi de llibres eh!
    Jesús... de res, un plaer de lectura!

    ResponElimina
  5. Ben tornada Adriana! Em vaig perdre en el relat de l´altra banda de la paret i esperava amb ànsia que tornessiu a enfilar.
    Ohhhh, "El vertígen del trapecista" em/ens va encantar! el vam fer al club de lectura i vam tenir la sort de poder compartir-lo amb l´autor, el Tibau. Quina sensibilitat... quina forma d´expresar les coses,tan tendra, tan fidel, tan íntima...

    ResponElimina