"A l'atzar agraeixo tres dons:
haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida, i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel."
M. Mercè Marçal

Fes un tomb i...

llegeix, opina, crítica, comenta, etc.

dimecres, 12 d’agost del 2009

Les llàgrimes de St. Llorenç

La nit d'avui és una de les més especials i espectaculars de l'any. Si quan es faci fosc mirem al cel podrem veure un dels fenòmens més bonics de l'estiu, la pluja d'estels.
Durant les nits d'agost, sobretot entre els dies 8 i 14, podem veure les Perseides, també conegudes com Llàgrimes de St. Llorenç, perquè al voltant del dia 10 és quan més estels es poden veure caient del cel.
Segons els entesos, avui dia 12 d'agost del 2009, si mirem en direcció al sud-est, és la nit de màxima intensitat, en que en podem arribar a veure més de 100.
Les Perseides són un filament de pols que es va desprendre del cometa Swift-Tuttle, un cometa que cada 135 es pot veure des de la Terra, però cada any per aquestes dates el nosre planeta en travessa la seva cua i ens permet veure el fenòmen estelar.
Així que, durant aquestes nits, sobretot avui, no perdeu la il·lusió per mirar el cel i demanar desitjos... diuen que aquests són dels pocs que es compleixen. Que tingueu sort!

4 comentaris:

  1. Des del Cap de Creus varem poder veure estels (o perseides) impressionants!!! Em vaig fer un fart de demanar desitjos, a veure si se'n compleix algún... jejejeje

    Un petonet i felicitats pel blog!!!

    Kti

    ResponElimina
  2. Jo no vaig poder verure-ho, però ha de ser molt maco veure la pluja d'estels...

    Apa ja un altre comentari.

    Petonets!!

    ResponElimina
  3. Adrian!
    Aquí a Dublín com que sempre està tapat no veiem ni estels, ni llàgrimes ni res de res... Així que aprofita tu i tots els que podeu per demanar desitjos!

    Felicitats pel blog petita, aquí tindras una lectora fidel des de la llunyania!
    Petonets!
    Andrei

    ResponElimina
  4. et convido a escoltar una cançó i llegir un petit relat sobre la nit de sant Llorenç
    http://jmtibau.blogspot.com/2009/07/nit-de-sant-llorenc.html

    ResponElimina