"A l'atzar agraeixo tres dons:
haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida, i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel."
M. Mercè Marçal
Fes un tomb i...

llegeix, opina, crítica, comenta, etc.

dimecres, 3 de novembre de 2010

Què fa una "Noia llegint una carta davant una finestra"?

Em reenganxo a les propostes de Relats Conjunts a través d'aquesta imatge; 
El 9 d’abril de 1609, un decret va forçar l’expulsió dels moriscos de la monarquia hispànica, començant pels valencians. En Jacint, tement ser perseguit, trobat i expulsat cap a l'Àfrica, o en el pitjor dels casos, mort a mans de qualsevol, tot i no conèixer altra terra que la valenciana, es va veure obligat a fugir, sense dónar informació a ningú d'on anava o d'on s'amagava, ni tan sols a l'Elisenda. 

Des d'aquell any l'Elisenda, pel seu aniversari, rebia un poema sense remitent, però que ella sabia del cert que era d'en Jacint, perquè sempre hi havia una rameta de farigola a dins del sobre, que era el regal que Jacint li feia cada 3 de novembre com a felicitació d'aniversari. Per l'Elisenda aquesta carta era l'únic símbol d'amor i l'únic lligam que tenia amb el Jacint des de feina 8 anys. Però també era la il·lusió que li mantenia l'esperança de seguir esperant la tornada del seu estimat.

Un any més, l'Elisenda llegia i rellegia la carta a la seva cambra fins a adormir-se, esperant l'arribada del seu vell amor, el Jacint.7 comentaris:

 1. Caram, sembla que has tornat amb força! Bon relat per reenganxar-te, una història amb un fons trist, però que amaga tendresa i moltes il·lusions.

  ResponElimina
 2. romàntic! molt, i trist també per que la distància...
  salut!

  ResponElimina
 3. Bon relat, amb l'agredolç del tema.

  ResponElimina
 4. M'alegro que l'hagueu llegit, però us he de dir que aquest relat és una mica tristó, però n'he llegit uns quants i molts tenen a veure amb notícies de mort i pena... així que si ho mirem per la part positiva, aquest és un relat d'esperança i d'il·lusió també!!

  ResponElimina
 5. I és que la farigola també porta bones notícies. I, per què no?, un gir cap a un nou rumb (els valencians potser per això li deuen dir timó...)


  d.

  ResponElimina
 6. Molt bon relat!afortunat reenganxament!

  ResponElimina