"A l'atzar agraeixo tres dons:
haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida, i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel."
M. Mercè Marçal

Fes un tomb i...

llegeix, opina, crítica, comenta, etc.

divendres, 20 de maig del 2011

Tornem a escollir...

No podia obviar l'entrada del dia de reflexió, i menys en uns dies com els que estem vivint, en què sembla que la societat del nostre territori ha obert els ulls i ha sortit al carrer INDIGNADA a demanar democràcia i justícia social, per una vida digna!!

No m'allargaré massa intentant exposar ideologies polítiques o criticant postures, només faré referència a diferents informacions que últimament estan corrent per la xarxa. 

Començaré per penjar un vídeo que exposa molt bé quines són les conseqüències de no votar (tot i que de vegades sortir a votar sembli una estupidesa) que s'està utilitzant a València perquè la gent surti a dipositar el seu vot a les urnes.



En les municipals de vegades preval més una llista que un partit polític concret, de vegades les opcions polítiques no estan gaire representades per la ideologia del partit que representen, però probablement, aquestes són les eleccions que tenim més a la vora i les que ens influeixen de més a prop; de totes maneres, representin més o menys la ideologia de partit, hi ha partits que no es poden votar, per una qüestió moral i de dignitat social, com és el cas de PxC. Així que aprofito per fer ressò d'una moguda duta a terme per la plataforma Unitat contra el feixisme que s'està duent a terme a diferents ciutats, entre aquestes Reus, en que, a través de cartells que decoren totes les parets ganxetes, es demana als ciutadans que votin a qui vulguin, excepte a partits racistes i xenòfobs com el que he esmentat anteriorment, o com el PP; aquí us en penjo una mostra.


També vull dir que, des de la mateixa plataforma que ha penjat els cartells, s'han dut a terme diferents accions per tal de convèncer a la població que partits com aquests s'aprofiten de la por a la diferència i utilitzen la immigració com a botxí, com a causa dels nostres problemes. Fa uns dies van organitzar una xerrada de l'Arcadi Oliveres, abans van gravar la següent entrevista.


Per acabar, vull penjar l'opinió d'aquesta eminència que té a veure amb la Revolució Social que s'està vivint aquests dies a totes les ciutats importants del nostre país.

 

Dit això, només vull aprofitar aquest dia de reflexió electoral per animar a sortir al carrer a la gent a reclamar els seus drets i demanar un vot amb consciència social, més que mai!!
 
 

5 comentaris:

  1. Recordo que a les passades eleccions al parlament de Catalunya jo era a Edinburgh. Vaig votar per correu, eh! Però des d'allà, en un bar amb wifi, seguíem l'escrutini electoral. Ens interessava l'evolució de l'arc, i em va caure l'ànim als peus quan amb un percentatge considerablement alt ja escrutat, PxC tenia tres representants. Començava a pensar que acabarien entrant, em vaig espantar i vaig considerar quedar-me allà, a Edinburgh, perquè el meu país s'estava tornant boig. Per sort, al final no van tenir representació, hauria estat terrible. Això no vol dir que ara no els vagi bé, o que en un futur entrin. Hi ha qui s'encarrega de posar la por al cos i culpar el que no toca de tots els nostres mals. Per cert, primer cop que sento parlar Arcadi Oliveres, i m'ha semblat completament assenyat, magnífiques paraules les seves.

    ResponElimina
  2. Les municipals hi poden posar totes les ganes que vulguin, però malauradament han de viure de les subvencions de la generalitat i altres estaments, ja que els imposts que ells recapten tan sols donen per la subsistència. Com sempre mans lligades

    ResponElimina
  3. Ui he posat el mateix vídeo aquest del que passa si no votes, és molt aclaridor, molts interessants els d'Arcadi Oliveres, gràcies! i respecte als partits que inciten a l'odi i la xenofòbia trobo que són delictius i no entenc com cap partit democràtic ni el sacosant Tribunal constitucional no han fet res per il-legalitzar-los

    ResponElimina
  4. gran AD!!!

    però permet me el debat,
    jo si que estic a favor de l'abstenció i els vots blancs i nuls (si no trobes res millor, es clar).

    També va dir Arcadi Oliveres:
    "el capitalisme no es pot refundar, s'ha de destruïr"
    Per mi és la base de tots els problemes.
    salut i debat!

    ResponElimina
  5. Xexu, per sort, sembla que alguna cosa està canviant, la societat ha despertat. I busca tot el que puguis sobre l'Arcadi Oliveres, res del que diu té desperdici.

    Garbi, a veure si entre tots aconseguim defer lligams i nusos!

    Elfreelang, jo no entenc perquè es posen tantes traves ne la legalització de partits a Euskal Herria, i en canvi aquí ens hem d'engollir "ideologies" tant corruptes i corrosives com aquestes.

    Ric, jo penso com tu, per mi els bots en blanc, els nuls i les abstencions tenen molt de sentit, però fins que no computin (aquesta era una de les demandes de l'assamblea dels indignats de Plaça Catalunya)i haugem de seguir sota les normatives actuals, millor anar a votar als partits minoritaris o menys malèfics.
    I si, com diu l'Arcadi, el capitalisme s'ha de destruïr!!

    ResponElimina