"A l'atzar agraeixo tres dons:
haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida, i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel."
M. Mercè Marçal

Fes un tomb i...

llegeix, opina, crítica, comenta, etc.

divendres, 4 de març del 2011

Aberració televisiva...

L'altre dia mirant l'APM em vaig quedar impactada, una vegada més, del tipus de programació de la TV. Sobretot si parlem de T5.

Avui, després de llegir l'entrada de la Srta. Tiquismiquis, on comenta l'assatjament que realitzen alguns periodistes, en aquest cas l'Anna R. Quintana, dient que aquesta és la seva feina (que vergonya se n'haurien de donar), m'ha vingut al cap una altra imatge que aquesta setmana m'ha deixat bocabadada. No sé si la vaig veure a l'APM o en un programa de zapping, la qüestió és que no m'ha costat gaire trobar el video al youtube, i com que diuen que una imatge val més que 1000 paraules, directament us el penjo.

En realitat no cal veure'l tot (perquè és un pal), només és cal mirar del minut 7.30 al minut 9.50.




No és molt fort que aquest "presentador" i els seus "companys de feina" surtin cada dia moltes hores a la TV fent aquestes coses? No és increïble que això s'accepti com a normal i no tingui conseqüències? I a més, si no m'equivoco, aquest programa es va emetre i s'emet en horari infantil.

Em pregunto per què ens mirem aquest programes? Per què no és il·legal això? Per què no hi ha denúncies? Per què es censura cert tipus d'informació i en canvi aquesta gent pot dir i fer el que li dóni la gana amb total llibertat? Per mi la llibertat d'expressió és una altra cosa, no pas el que es veu al video.

Ja sé que hi ha molta gent que ho mira i que per això aquests programes asquerosos triomfen, fins i tot jo em sento culpable perquè de vegades també pico de la "merda televisiva", però, és que jo tinc la sensació que només fan programes d'aquests, si en féssin d'altres la gent també els miraria suposo.

Algú hi hauria de posar la mà en això, no? A mi m'agradaria que els mitjans de comuniciació servissin per una altra cosa. No sé, potser desvarieixo però jo crec que és tan perillós com moltes substàncies addictives i igual de contaminant això que ens dónen a través de la tele. Aquesta merda també provoca malalties mentals, segur.

No sé quant de temps ha de durar això...

Espero arribar a veure una altra cosa algun dia...









6 comentaris:

  1. És tot per l'audiència, i això vol dir que les teles donen exactament el que la gent vol veure. Aquests programes ocupen mitja graella de les televisions privades, i tot i així, no sento massa queixes al respecte. Jo directament he optat per ignorar el televisor, allà està, agafant pols. Si algun programa m'interessa, el miro per internet i llestos. Sí, tot això fa fàstic, i preguntis a qui preguntis, et dirà que fa fàstic. Però resulta que hi ha milions de persones que ho miren, no?

    ResponElimina
  2. sembla ser que juguen a veure qui la fa més grossa, poc importa el periodisme ja.....l'audiencia es la que mana, i aquí és on em preocupo

    ResponElimina
  3. Jo crec que la gent mira el que és fàcil, que la gent no vol pensar quan arriba a casa, i que mentre la oferta "ludico-televisiva" sigui així de penosa seguirà mirant això... si s'oferís una altra cosa, la gent potser canviaria...

    ResponElimina
  4. hi havia un temps en que triomfaven els realities tipus OT o Gran Hermano, enguany les audiències han baixat en picat perquè el que ens agrada és veure als col·laboradors discutint entre ells. Fins que ens descobreixin algun format pitjor. He llegit a la vanguàrida que el perfil dels que veuen la tele s'ha vist modificat per la crisi, perquè ara s'han afegit els aturats i els que han tornat a estudiar. Potser ens agrada veure la gent com es destrossa a la pantalla. Potser així oblidem les nostres misèries, observant les dels demés.

    ResponElimina
  5. Realment és indignant i diu molt de la qualitat humana i la cultura no només de les tv sinó també desgraciadament del nivell cultural i humà dels milers de gent que se'ls mira....tenen audiència he aquí la qüestió....lamentable però no tota la culpa és dels programes si no hi hagués gent que els mires els acabarien traient de la graella

    ResponElimina
  6. per sort, en la varietat està el gust, i no dubto que hi ha gent que té i fa mal gust! tens tota la raó quan dius que aquestos programes poden arribar a ser tòxics!! val més que anem en compte, a veure si ens captarà la secta de la telebrossa!

    ResponElimina